februari 22, 2024 Av Admin 0

Hur minskar DjurVarDag på sin klimatpåverkan?

Vi är ett litet företag som säljer prylar. Konsumtion är inte helt miljövänligt, det vet vi. Det är inte en enkel sak att minska klimatpåverkan när man säljer nya produkter. Vi pratar mycket om miljöarbete och vi arbetar ständigt med att förbättra oss för att ändå bidra till en bättre miljö.  Vi tänkte att vi skulle dela med oss om hur vi arbetar med att göra vårt klimatavtryck lite mindre. Vi tar också gärna emot förslag på hur vi kan bli ännu bättre. Maila oss om du är en miljöhjälte med idéer!  

 

När vi skickar beställningar är det inte sällan du kan få en kartong där det står Piggelin, eller någonting helt annat . Det är för att vi återvänder både kartonger och packmaterial. Vi köper alltså aldrig in nya kartonger utan återanvänder de vi får från leverantörer eller hämtar begagnade kartonger från vår närmaste matvarubutik. 

 

När vi väljer ut produkter är vi noga med att välja produkter av bra kvalitet. Vi vill att slickmattan eller aktiveringsspelet ska hålla länge. När vi hittar något som vi tycker är bra – som kattsandskeden i vårt sortiment, då har vi bara ett alternativ. Kattsandskeden är komposterbar och kan kompletteras med kattsandslådan som också går att kompostera när den gjort sitt. Såklart har vi då också kattsand från Majstor som går att kompostera. 

 

Köttproduktionen har stor klimatpåverkan och miljökämpar pratar mycket om att vi ska äta mer vegetariskt. Därför har vi vegetariska alternativ till våra fyrbenta vänner. Dels har vi insektsfoder, men också godis och tugg som är vegetariskt. Vi hoppas att det kan inspirera våra kunder! 

 

När vi kan väljer vi varor som är närproducerade. Dels känns det roligt att stötta tillverkare i vårt närområde och dels kan vi minska på transportutsläpp. Vi försöker också göra lite större beställningar men inte så ofta när vi beställer hem våra produkter. Det är en svår balansgång eftersom det då kan upplevas som att vi har lite tomt i lagret då och då. 

 

När vi är ute på event och mässor försöker vår lilla personalstyrka samåka, transporterar vi bara det vi behöver och pusslar så gott vi kan för att inte göra onödiga utsläpp. 

 

Vår VD Caroline har en dröm om att köpa en körhäst och åka häst och vagn till butiken varje morgon. Som ni kanske förstår är vi inte riktigt där ännu, men visst vore det häftigt?! Caroline är en idéspruta utan dess like och även om det låter otroligt så finns det vissa av oss som tror att den här idén inte är så långt borta som den låter, Carolines drivkraft brukar lösa det mesta.