Om oss

DjurVarDag AB

På DjurVarDag ser vi ogärna ordet problem (som i problembeteende eller problemhund) utan istället försöker vi vinkla fokus till att grundbehov ska vara tillfredsställda och att alla arter/raser har sina specialitéer och kvalitéer och att man måste anpassa sig till dessa. Vi kan ju inte skälla på en hund för att den exempelvis gör det som vi som människor avlat dem att göra – så som att vakta (skälla), apportera eller liknande.

Viktigast för vårt företag och det som vi också är extra stolta över är att vi ser alltid till djurens behov och till individens bästa; oavsett om det är ett djur eller en människa. Det ska vara lätt att göra rätt för alla. Vi vill öka genomsnittet på kunskapen kring djur i allmänhet, hundar i synnerhet och djurvälfärd.

När det gäller vår webbutik och våra produkter så är all litteratur evidensbaserad om den inte är filosofisk. Kvalitet är oerhört viktigt och vi har nischat in oss väldigt mycket på berikning och klickerträning och försöker vara unika och ta hit sådant som inte finns i Sverige. Självfallet under noggrann avvägning ur miljösynvinkel. Med andra ord är de saker vi beställer från utlandet enbart beställda därför att det ännu inte finns en svensk motsvarighet. Vi tänker på miljön både gällande produkterna i sig, återanvänder förpackningar när vi postar paketen och väljer närproducerat i den mån det går. Arbetar alltså i så stor mån som möjligt med svenska produkter.

Caroline Ottermalm

Caroline studerade jordbruksinriktiningen på Dingle naturbruksgymnasium även om studietiden startade med hästinriktingen. Sedan barnsben har Caroline varit medlem i den idella organisationen Svenska Blå Stjärnan. Via organisationen har hon bland annat varit ungdomsledare, lägerorganisatör, utbildats i ledarskap, delegerad läkemedelshantering på lantbruksdjur, provtagning och smittskydd.

Med ett stort djurintresse har Caroline arbetat med och utbildats i flera djurarter där hundar kanske fått allra mest fokus. Idag är Caroline utbildad hundinstruktör och håller både kurser och föreläsningar på tema hund. Vid Carolines sida ser du nästan alltid egna bordercollien Molly samt phalènen Ylva (Noble Nadirs Kalliope).

Caroline driver och äger DjurVarDag AB tillsammans med sin far. Förutom att hålla kurser, föreläsningar och arbeta i avbytartjänsten gör hon “allt det där” som kommer till när man driver företag och är en entreprenör ända in i benmärgen.

Dan Ottermalm

Dan äger DjurVarDag AB tillsammans med dottern Caroline. Han fungerar som ett bollplank i alla tänkbara frågor och också som företagets web-ansvarige.

Med en bakgrund som gymnasieingenjör med många år på Volvo i Göteborg kan han en hel del om elsystemen i (gamla) Volvobilar. Det vet man aldrig när vi på DjurVarDag kan få användning för!

Sitt djurintresse har han dottern Caroline och sin fru att tacka för. “Medlurad” till ridskolan upptäckte han snart att
hästar är väldigt trevliga djur när man kommer dem in på livet.

Som en riktig DjurVarDagare gillar Dan såklart hundar. Han passar ofta dotterns eller grannarnas hundar. Det händer också att han då och då tar hand om någon vilsen hund som inte har haft det så bra i livet som man kunde önska…

Jan-Olov Ottermalm

Jan-Olov (Janne) är uppväxt på gård och hoppar in vid behov i DjurVarDags avbytartjänst.

Janne är gift med Caroline och förutom att arbeta hos oss på DjurVarDag kör han lastbil.

Beställer du foder eller produkter med hemleverans är det inte helt otroligt att det är Janne som lämnar dina produkter vid din dörr. Han är nämligen ofta vår foderleverantör för vår webshop.

Intressen är, förutom djur och natur, bilar och motocross på amatör nivå. Precis som frun Caroline gillar Janne att ha många järn i elden och sitter sällan stilla.Det senaste åren har han även börjat träna Nosework med kontorshunden Molly.

Emma Lidell

Emma har alltid varit en djurmänniska och är uppvuxen med både hundar, katter och hästar. Hon är hästtjej i hjärta och själ men yrkesmässigt har livet tagit en annan vändning. Emma har en kandidatexamen i statsvetenskap med inriktning Internationella Relationer, en magisterexamen i Information Management samt en yrkesutbildning till Social Media-koordinator. Hon har även studerat både på high school och college (med kurser i statsvetenskap, diplomati och ryska) i USA samt utfört praktik på Svenska ambassaden i Tallinn, Estland.

Utöver detta har Emma även en brinnande passion för det skrivna ordet i allmänhet och skönlitterärt skrivande i synnerhet. Emma har hittills blivit publicerad i sammanlagt fyra olika novellantologier för olika förlag.

Behöver ni hjälp med sociala medier och/eller marknadsföring?
Via DjurVarDag erbjuder nu Emma sina tjänster på abonnemangsbasis (och även till viss del vid önskade punktinsatser) så som innehållsproduktion, hantering av sociala medier, översättning, bildredigering, annonsskapande, nyhetsbrev och dylikt. För mer detaljerad information om och beskrivning av tjänsterna vi erbjuder samt prislista maila: hej@djurvardag.se