Om oss

DjurVarDag AB

PĂ„ DjurVarDag ser vi ogĂ€rna ordet problem (som i problembeteende eller problemhund) utan istĂ€llet försöker vi vinkla fokus till att grundbehov ska vara tillfredsstĂ€llda och att alla arter/raser har sina specialitĂ©er och kvalitĂ©er och att man mĂ„ste anpassa sig till dessa. Vi kan ju inte skĂ€lla pĂ„ en hund för att den exempelvis gör det som vi som mĂ€nniskor avlat dem att göra – sĂ„ som att vakta (skĂ€lla), apportera eller liknande.

Viktigast för vÄrt företag och det som vi ocksÄ Àr extra stolta över Àr att vi ser alltid till djurens behov och till individens bÀsta; oavsett om det Àr ett djur eller en mÀnniska. Det ska vara lÀtt att göra rÀtt för alla. Vi vill öka genomsnittet pÄ kunskapen kring djur i allmÀnhet, hundar i synnerhet och djurvÀlfÀrd.

NÀr det gÀller vÄr webbutik och vÄra produkter sÄ Àr all litteratur evidensbaserad om den inte Àr filosofisk. Kvalitet Àr oerhört viktigt och vi har nischat in oss vÀldigt mycket pÄ berikning och klickertrÀning och försöker vara unika och ta hit sÄdant som inte finns i Sverige. SjÀlvfallet under noggrann avvÀgning ur miljösynvinkel. Med andra ord Àr de saker vi bestÀller frÄn utlandet enbart bestÀllda dÀrför att det Ànnu inte finns en svensk motsvarighet. Vi tÀnker pÄ miljön bÄde gÀllande produkterna i sig, ÄteranvÀnder förpackningar nÀr vi postar paketen och vÀljer nÀrproducerat i den mÄn det gÄr. Arbetar alltsÄ i sÄ stor mÄn som möjligt med svenska produkter.

Caroline Ottermalm, VD

Caroline studerade jordbruksinriktiningen pÄ Dingle naturbruksgymnasium Àven om studietiden startade med hÀstinriktningen. Sedan barnsben har Caroline varit medlem i den idella organisationen Svenska BlÄ StjÀrnan. Via organisationen har hon bland annat varit ungdomsledare, lÀgerorganisatör, utbildats i ledarskap, delegerad lÀkemedelshantering pÄ lantbruksdjur, provtagning och smittskydd.

Med ett stort djurintresse har Caroline arbetat med och utbildats i flera djurarter dÀr hundar kanske fÄtt allra mest fokus. Idag Àr Caroline utbildad hundinstruktör och hÄller bÄde kurser och förelÀsningar pÄ tema hund. Vid Carolines sida ser du nÀstan alltid egna bordercollien Molly samt phalÚnen Ylva (Noble Nadirs Kalliope).

Caroline driver och Ă€ger DjurVarDag AB. Förutom att hĂ„lla kurser, förelĂ€sningar och arbeta i avbytartjĂ€nsten gör hon “allt det dĂ€r” som kommer till nĂ€r man driver företag och Ă€r en entreprenör Ă€nda in i benmĂ€rgen.

Emma Lidell, COO

Emma har alltid varit en djurmÀnniska och Àr uppvuxen med bÄde hundar, katter och hÀstar. Hon Àr hÀsttjej i hjÀrta och sjÀl men yrkesmÀssigt har livet tagit en annan vÀndning. Emma har en kandidatexamen i statsvetenskap med inriktning Internationella Relationer, en magisterexamen i Information Management samt en yrkesutbildning till Social Media-koordinator. Hon har Àven studerat bÄde pÄ high school och college (med kurser i statsvetenskap, diplomati och ryska) i USA samt utfört praktik pÄ Svenska ambassaden i Tallinn, Estland.

Utöver detta har Emma Àven en brinnande passion för det skrivna ordet i allmÀnhet och skönlitterÀrt skrivande i synnerhet. Emma har hittills blivit publicerad i sammanlagt fyra olika novellantologier för olika förlag.

Behöver ni hjÀlp med sociala medier och/eller marknadsföring?
Via DjurVarDag erbjuder nu Emma sina tjĂ€nster pĂ„ abonnemangsbasis (och Ă€ven till viss del vid önskade punktinsatser) sĂ„ som innehĂ„llsproduktion, hantering av sociala medier, översĂ€ttning, bildredigering, annonsskapande, nyhetsbrev och dylikt. För mer detaljerad information om och beskrivning av tjĂ€nsterna vi erbjuder samt prislista maila: hej@djurvardag.se

Jan-Olov Ottermalm, driftchef

Jan-Olov (Janne) Àr uppvÀxt pÄ gÄrd och hoppar in vid behov i DjurVarDags avbytartjÀnst.

Janne Àr gift med Caroline och förutom att arbeta hos oss pÄ DjurVarDag kör han lastbil.

BestÀller du foder eller produkter med hemleverans Àr det inte helt otroligt att det Àr Janne som lÀmnar dina produkter vid din dörr. Han Àr nÀmligen ofta vÄr foderleverantör för vÄr webshop.

Intressen Àr, förutom djur och natur, bilar och motocross pÄ amatör nivÄ. Precis som frun Caroline gillar Janne att ha mÄnga jÀrn i elden och sitter sÀllan stilla.Det senaste Ären har han Àven börjat trÀna Nosework med kontorshunden Molly.

Dan Ottermalm, styrelseledamot

Dan Àger DjurVarDag AB tillsammans med dottern Caroline. Han fungerar som ett bollplank i alla tÀnkbara frÄgor.

Med en bakgrund som gymnasieingenjör med mÄnga Är pÄ Volvo i Göteborg kan han en hel del om elsystemen i (gamla) Volvobilar. Det vet man aldrig nÀr vi pÄ DjurVarDag kan fÄ anvÀndning för!

Sitt djurintresse har han dottern Caroline och sin fru att tacka för. “Medlurad” till ridskolan upptĂ€ckte han snart att
hÀstar Àr vÀldigt trevliga djur nÀr man kommer dem in pÄ livet.

Som en riktig DjurVarDagare gillar Dan sĂ„klart hundar. Han passar ofta dotterns eller grannarnas hundar. Det hĂ€nder ocksĂ„ att han dĂ„ och dĂ„ tar hand om nĂ„gon vilsen hund som inte har haft det sĂ„ bra i livet som man kunde önska…