Om oss

Om du önskar veta mer om oss, då har du kommit rätt. Här kan du läsa mer om DjurVarDag och våra värderingar, om oss som arbetar här och om våra planer för framtiden.

Facebook

På vår Facebook-sida kan ni följa oss och ta del av olika erbjudanden, information om olika events och kurser samt möjlighet att gå med i våra olika grupper.

Instagram

Följ vår Instagram för att få en inblick i vårt dagliga arbete, möjlighet att ta del av erbjudanden och delta i tävlingar, samt håller er uppdaterade om alla våra nyheter.

YouTube

Vår YouTube-kanal är ännu bara en dröm, men varje dag kommer vi ett steg närmare. När dagen kommit då vi har möjlighet att lansera vår kanal, så blir ni de första att få veta.

Vår Historia

Vår resa började med en önskan om att ha hund; en önskan som brann djupt inom vår VD Caroline. En dröm som väcktes när hon var ung, men som inte kunde förverkligas på grund av att det på den tiden var upp till hennes föräldrar. Det var först när hon fyllde 18 och flyttat hemifrån som hon på riktigt kunde börja utforska möjligheten att välkomna en fyrbent vän i sitt liv.

Hon drömde om en golden retriever, en ras som hade en särskilt plats i hennes hjärta. Dock tog hennes liv en annan vändning när Carolines dåvarande partner föreslog att en border collie kanske skulle vara det perfekta valet. Han hade nämligen en före detta tjej vars föräldrar födde upp border collies, och han hade då ofta varit med och tagit hand om dem. Vad han dock glömde nämna var att de oftast tog hand om de äldre och mer lugna hundarna på kenneln.

Så började då sökningen efter den perfekta valpen, och hon hittades på Blocket genom en uppfödare som inte var SKK-registrerad och hade begränsad kunskap om avel. Dessutom hade det avlats på tvivelaktigt material men Caroline var vid detta tillfälle så besatta av tanken på att skaffa hund att hon inte insåg att detta potentiellt kunde vara ett misstag. Hon ville ju bara ha en hund!

Molly, denna lilla envetna och charmiga valp, flyttade in hos Carolin. HELT annorlunda än Caroline hade föreställt sig och valpkursen blev en utmaning där hon ofta satt och grät när Molly inte riktigt följde planen och hade en helt egen agenda.

När Molly närmade sig sitt första levnadsår insåg Caroline att hon behövde mer kunskap och kompetens. Hon höll helt enkelt på att bli galen och undrade vad hon hade skaffat sig för problem. Hon bestämde sig då för att utbilda sig till hundinstruktör. Det var ett beslut som är Caroline idag är oerhört tacksam över, eftersom det präglat hela hennes liv därefter. Med tiden insåg hon mina misstag och började uppskatta Mollys unika personlighet ännu mer. Trots alla fel som begicks tidigt i hennes liv så var hon fortfarande en fantastisk hund. 

Efter att ha avslutat sin utbildning skaffade
Caroline sig F-skattsedel och började hålla i hundkurser på deltid. Då märkte hon att många deltagare glömde sitt godis hemma vid kurstillfällena så då började hon erbjuda möjligheten att köpa godis på plats. Därefter började hon sälja selar med koppelfäste framtill, då många hade problem med koppelgående. Lite godis och selar har sedan långsamt utvecklats till en hel, fullproppad webbutik samt en fysisk butik i Färgelanda centrum. 

På den långa vägen hit har DjurVarDag också erbjudit avbytartjänster på många mjölkgårdar men även med lite andra djurslag, exempelvis har vi varit inhyrda på djurparken Nordens Ark. Den enda aktiva abonnemangskunden som vi har kvar i dagsläget är dock en ekologisk äggård i Lyse utanför Lysekil, där vi sorterar ägg varannan söndag. Detta är dock någonting vi är öppna för att plocka upp igen om möjligheten ges, men vi har på senare tid lagt mer krut och fokus på vår fysiska butik och webbutiken.

Såklart har vi även genom åren vuxit enormt
rent kunskapsmässigt, genom olika utbildning, workshops och de många samarbeten med experter inom olika relaterade områden som avlöst varandra. En viktig person i vår utveckling har varit Eva Bertilsson, som har lärt oss mycket om
frivillig hantering. Tack vare henne har vår webbutik nu också en omfattande samling engelsk litteratur i världsklass.

Idag blickar vi framåt med spänning och möjligheterna är oändliga. Vi planerar att delta i fler mässor, någonting som ligger oss varmt om hjärtat då vi får träffa många av våra kunder från runt om i landet på plats, men vi kommer även att erbjuda fler kurser och ta på oss fler spännande uppdrag. Ni som har hängt med oss ett tag vet att Caroline är en aldrig sinande källa av spännande projektidéer.

Vår historia är en berättelse om passion, utveckling och förvandling, och vi ser fram emot att fortsätta vår resa med alla er hund- och djurälskare där ute. Tillsammans skapar vi en bättre framtid för våra fyrbenta vänner!

Om DjurVarDag

På DjurVarDag ser vi ogärna ordet problem (som i problembeteende eller problemhund) utan istället försöker vi vinkla fokus till att grundbehov ska vara tillfredsställda och att alla arter/raser har sina specialitéer och kvalitéer och att man måste anpassa sig till dessa. Vi kan ju inte skälla på en hund för att den exempelvis gör det som vi människor avlat dem att göra – så som att vakta (skälla), apportera eller liknande.

Viktigaste för vårt företag och det som vi också är extra stolta över är att vi alltid ser till djurens behov och till individens bästa; oavsett om det är ett djur eller en människa. Det ska vara lätt att göra rätt för alla. Vi vill öka genomsnittet på kunskapen kring djur i allmänhet, hundar i synnerhet och djurvälfärd. När det gäller vår webbutik och våra produkter så är all litteratur evidensbaserad om den inte är filosofisk. Kvalitet är oerhört viktigt för oss och vi har nischat in oss väldigt mycket på berikning och klickerträning, samtidigt som vi försöker vara unika och ta hit sådant som ännu inte finns i Sverige. 

Självfallet gäller detta under noggrann avvägning ur miljösynvinkel. Med andra ord är de saker vi beställer från utlandet enbart beställda därför att det ännu inte finns en svensk motsvarighet, och vi letar regelbundet efter svenska alternativ till de produkter vi importerar. 
Vi tänker på miljön både gällande produkterna i sig, men vi återanvänder också förpackningar från våra leveranser när vi postar era beställningar och väljer närproducerat i den mån det går.Därmed arbetar vi alltså i så stor mån som möjligt med svenska produkter, för det känns helt enkelt bäst för oss.

Vi som arbetar här

VD

Caroline Ottermalm

Driftschef

Jan-Olov ottermalm

Företagskoordinator

ELLEn Kilander

Styrelseledamot

Dan ottermalm

Social media manager

Alexandra Svalstad

Bitr. Butikschef

Jessica Eek