april 3, 2024 Av Admin 0

Vår kompis; Du&Djur

Vi på DjurVarDag har flera goda vänner och goda samarbeten med riktigt duktiga djurtränare och etologer. Vi är väldigt glada och stolta över att vara en del av ett större sammanhang som främjar kunskap om djur och god djurvälfärd.

I vår butik hittar du bland annat produkter från vår kompis Jannice och hennes företag Du&Djur.

Jannice Kindsjö tog examen från Etologi och Djurskyddsprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet 2014. Samma år startades företaget och Jannice har sedan dess  jobbat med det på deltid. 

Under dessa år har Jannice arbetat med beteendekonsultationer, kurser och föreläsningar. Hon håller också ett hundläger varje år tillsammans med en etologkollega.

Här kan du läsa mer om hur Jannice själv berättar om sitt liv med Du&Djur; 

Under en arbetsdag kelar jag mycket mindre med hundar (förutom min egen) än man kan tro. Den största tiden spenderas framför datorn med att planera och spela in digitala kurser och föreläsningar, planera innehåll i sociala medier och göra bokföring.

Jag älskar att lära mig nya saker och sprida kunskap. Helst skulle jag vilja att det fanns en direktöverföring där man bara kunde koppla in en sladd i hjärnan och allt jag läst och lärt mig kunde överföras till någon annan. På senaste tiden har jag börjat intressera mig mer och mer för hundens behov och vad en hund egentligen är, samt vad vi behöver och ska göra med dem eller inte. Jag gillar också att lära ut hundspråk och hantering.

Med min egen hund tränar jag lite dogparkour och lite frivillig hantering, men annars älskar jag att bara umgås med henne – gärna på en lång vandring i skogen. Jag har sett hur hon som omplaceringshund med massa rädslor kunnat må bättre och bättre av att få göra hundiga saker utan att vi tränat på varje problem.

Jag är väldigt kreativ som person och gillar att kläcka idéer och skapa saker. Jag har ju ett helt pysselrum hemma. Och under en hundmöteskurs kom jag på att det vore kul att ha ett bingo, med hundspråk, så man kunde se vad hunden gjorde och fokusera på sin egen hund samt få lite information och tips till varje beteende.

Först tog jag bilder från internet då det bara var till en privat kurs, men ett inlägg på Facebook om detta blev rätt så stort så jag kontaktade Jessica Mann på Motiverade hundar som redan hade många fina illustrationer på hundspråk som vi kunde använda. Hon sa såklart ja och vi kunde börja skissa på hur det skulle se ut och i december 2018 kunde vi sälja första spelet. I början skrev vi ut och laminerade alla spel själva i vårt hem, men idag har vi anlitat ett tryckeri.

Jag tyckte det var så kul att sälja en produkt som jag skapat så jag fick idén om memory och Jessica var såklart inte sen att säga ja till det heller! I november 2021 hade vi skissat upp alla brickor med bilder och texter samt designat kartongen och sålde det första memoryt.

Efter det hade jag fått mersmak och i maj 2023 trycktes det första Hej eller Nej spelet. Jag såg behovet av att lära mindre barn hur hundar kommunicerar och uttrycker sig så det var helt naturligt att göra detta spel. Alla bilder har Lovisa Kallerhult på Kallerhult Creations gjort och jag är så nöjd med hur det blev!

Jag hoppas inte produktionen eller försäljningen av hundspråksspelen slutar här utan att det fortsätter länge till så alla lär sig att läsa och förstå sina hundar på ett bra sätt. Att sedan kunna sälja alla dessa spel hos DjurVarDag är en självklarhet då de säljer bra produkter med ett för mig positivt och etiskt synsätt.