februari 15, 2024 Av Admin 0

Torkade kycklingtugg – Farligt för hunden?

Inte sällan hör man att hundar inte ska äta tuggben med torkat kycklingkött på. För några år sedan gick veterinärer ut och varnade för den här typen av tugg. Det har nämligen förekommit sjukdomsfall efter att hundar ätit ben med torkat kycklingkött.  Veterinärer och forskare misstänker att det är det torkade kycklingköttet som varit boven. Sjukdomen som drabbat hundar både i Sverige och utomlands heter Fanconis syndrom (en ovanlig njursjukdom). De kycklingben som har varit aktuella för att leda till sjukdomsfall är tillverkade i Kina. Vad det är som leder till sjukdomen verkar ännu inte fastställt. 

 

Vi har valt att inte ha några animaliska produkter i vårt sortiment som tillverkas utanför EU. I EU är det något lättare att kontrollera tillverkningsprocesser och vi känner oss trygga med att alla våra återförsäljare följer rekommenderade hygienregler och tillverkningsprocesser. Det är väldigt svårt att kontrollera tillverkning av alla typer av produkter. Vi gör allt vi kan för att kontrollera våra återförsäljare och är mycket noga med vilka varor vi  erbjuder i vårt sortiment. Vi har bara produkter i vår shop som vi vill ge till våra egna hundar. 

 

Vi på DjurVarDag försöker också att ta in så mycket svensktillverkat foder och tugg som möjligt. Tyvärr blir det ibland en kostnadsfråga, vi vill också kunna erbjuda bra priser till våra kunder. Därför har vi som tidigare nämnt valt att ha Europa som spelmarknad. 

 

 

Om du känner dig orolig för torkat kycklingkött, även om det kommer från Europa så kan vi rekommendera massor med andra goda tugg. Vi har både vegetabiliska produkter i vårt utbud men också torkade köttprodukter från andra djurarter. Majstor är ett Göteborgsbaserat företag som vi har nära kontakt med. De har produkter i mycket god kvalitet och är väldigt noga med vad deras märke representerar. Du hittar majstor produkter här.