augusti 31, 2023 Av Admin 0

Min hund vägrar äta? Här är tipsen du behöver!

Har din fyrbenta vän blivit en kinkig ätare? Eller kanske alltid varit? Oroa dig inte! Vi förstår precis hur det känns när din hund plötsligt blir kräsen med maten. Vi har därför satt ihop några smarta, roliga och lättförståeliga tips för att hjälpa dig att hantera den här situationen. Från smakprovning till att lägga till en extra touch av värme – vi har lösningen! Läs vidare för att ta reda på hur du
kan få din hund att njuta av sina måltider igen.

 

Smakupplevelse med värme

Visste du att värme kan vara hemligheten till en smaklig måltid för din fyrbenta vän? Att det faktiskt kan vara så att, precis som du föredrar en varm och välsmakande middag, så kan det faktiskt vara precis likadant även för din hund. Enkelt förklarat så är det så att varmare mat har en starkare doft och smak, vilket kan bidra till att öka din hunds aptit. Testa att hälla lite varmvatten över maten och se om det väcker intresse. Värme är en krydda som inte bör underskattas!

 

Jobba för maten – en vinnande strategi

Vi vet alla att allt smakar bättre när vi arbetat för det, och samma regel gäller för våra pälsklädda kompisar. Här är tre strategier som kan hjälpa till att få din finsmakare att jobba upp aptiten:

1. Träning och belöning: Träna din hund och belöna den med små tuggor av mat som den älskar. Detta gör att hunden förknippar maten med positiva upplevelser, vilket i sig kan öka aptiten.

2. Träningspass och måltid: Ge din hund möjlighet att äta direkt efter ett träningspass. Efter lite motion är chansen större att din hund kommer hugga in på maten.

3. Aktivt jobba för maten: Låt din hund arbeta för sin mat med kluriga matskålar eller göm maten på finurliga gömställen. En underhållande mental utmaning som kan göra måltiden ännu mer tilltalande.

Kom dock ihåg att olika strategier fungerar
olika bra beroende på din hunds humör och personlighet. Var inte rätt för att experimentera och hitta vad som fungerar bäst för just din vän på fyra tassar!

 

Smakprovning – en ny upptäckt

Varför inte addera lite spänning till matrutinen och vardagen genom smakprovning? Det är inte bara vi människor som älskar att utforska nya smaker, din hund kan också få en njutningsfull upplevelse utav en smakprovning. Prova att låta din hund smaka på någonting nytt från din tallrik som den inte tidigare har testat. Alternativt kan du köpa ett nytt hundgodis från butiken att överraska smaklökarna med. Det här är ett roligt sätt att introducera variation och överraskning i din hunds matschema.

 

Slutgiltigt råd: Håll koll på hälsan

Om din hund verkar överdrivet kräsen när det gäller mat, se till att en veterinär kontrollerar dess hälsa. Ibland kan en nedsatt aptit vara ett tecken på underliggande hälsoproblem. Att vara på den
säkra sidan är alltid bäst när det handlar om din älskade, bästa vän.

Oavsett om din hund är en kräsen gourmand eller bara har en tillfällig matvägran så hoppas vi att dessa tips kommer att hjälpa
dig att göra måltiderna till festliga och aptitretande händelser. Glöm inte att ha tålamod och njuta av framgången när din hund äntligen återfår sin aptit.

 

Nedan är exempel på produkter som kan höja intresset för maten: