Vethelp Recovery Line Operationsdräkt

Buy this
  • från 289,00 kr

Operationsdräkt - Fungerar perfekt istället för tratt vid sterilisering


Tillverkad i mjuk och behaglig ekologisk bomull.

Operationsdräkten är ett bekvämare alternativ till tratt för hundar/katter och skyddar under läkningsprocessen. Dräkten har utmärkt passform för alla raser och finns i hela 17 storlekar.


Det finns 4 st D-storlekar (finns i strl 3-6) för franska bulldoggar, corgi, mopsar m fl med bredare bringa.


Den är tillverkad i följsamt ekologiskt bomullstyg som känns som ett andra skinn. Eftersom dräkten är så följsam och inte stör hunden men ändå skyddar, så innebär detta att djurägaren faktiskt kan lämna djuret utan att ta ledigt från arbete för att passa sitt husdjur. Dräkten är perfekt att använda vid sterilisering istället för en vanlig tratt som stör djuret.


Fungerar även bra när tiken löper då dräkten håller trosskyddet på plats så att hunden inte kan komma åt det. Man kan även ha vanligt tikskydd under dräkten för att ytterligare säkra att tiken inte får av det.


Dräkten dras på med knappsidan uppåt och precis ovanför svansen. Dräkten gör det möjligt för hunden/katten att uträtta sina behov utan att den behöver tas av. Den rosa färgnyansen på dräkterna kan variera mellan rosa/cerise/röd/hallonfärgad.

Tyget är följsamt och består av 92% bomull och 8% elastan. Den kan tvättas i maskin vid 30 C.


Att tänka på:

  • Rådgör med din veterinär för korrekt användning av plagget.
  • Det är du som köpare som avgör om den här produkten är lämplig för din hund/katt.
  • Dräkten behöver att hållas ren och torr för att såret skall kunna läka snabbt.
  • Kontrollera regelbundet efter slitagemärken och byt dräkt om någon skada uppkommit på dräkten som kan leda till hälsorisker.
  • Skador som uppstår på grund av felaktig användning och misskötsel är köparens ansvar

För rätt storlek, kolla på sista bilden. Där hittar du storleksguiden med mått för varje storlek.


Var noga att mäta riktigt på din hund.

Om du är osäker så välj alltid en storlek mindre då tyget ska sitta spänt på kroppen och töjs vid användning. När det gäller benskydd så är det viktigast att titta på nackcirkelmåttet (framben) och midjeomkretsen för bakben. Längden på benskydden är inga problem då de går att vika upp. För hundar med mycket päls, t.ex. Pomeranian, Chow chow m.m. så behövs ofta D-storlek, mät nacke noga.